2D lookup

May 16, 2006 at 11:21 am 7 comments

Are u ever use vlookup or hlookup formula?
These formulas just can search a cell with a criteria. Then what should we do if we have 2 criterias?

It’s simply u can use this formula
=INDEX(table, MATCH(column criteria, first column of table, 0),MATCH(row criteria, first row of table, 0))

For example, I have a table. First row is subject name and first column is student name. I want to know what is Udin‘s rate in Basic Mathematic subject.

The formula in C11 is:
=INDEX(B2:E8,MATCH(B11,B2:B8,0),MATCH(C10,B2:E2,0))

Entry filed under: Formula, Sedeng. Tags: .

Welcome AVERAGEIF Formula

7 Comments Add your own

  • […] Jawabannya adalah dengan menggunakan fungsi kombinasi INDEX dan MATCH seperti di kapsul terdahulu 2D Lookup. […]

    Reply
  • 2. syamsiah  |  March 21, 2008 at 7:34 am

    tolong dong pake bahasa indonesia aja kapan bahasa kita jadi tuan rumah dinegri sendiri kasihan anak bangsa yang benar2 mau belajar punya

    Reply
  • 3. ipk4cumlaude  |  March 27, 2008 at 9:36 am

    #syamsiah
    Udah saya rubah di kapsul setelahnya, pake Indonesia. Maap kalo kapsul awal2 pake English

    Reply
  • 4. hadi  |  March 28, 2008 at 10:37 am

    Mas tolong dong dikirim file biplot.zip soalnya saya g bisa download dari komputer saya maklumlah

    Hatur nuhun

    Reply
  • 5. Daniel  |  April 20, 2008 at 4:41 pm

    Wah..thanks banget yah udah sharing di sini..
    Aku seneng banget, cuz aku belajar komputer otodidak, jadi dengan tips2 sederhana dan bahasa yang simple, aku lebih gampang & cepet buat mempelajarinya..

    Thanks ‘bro! ^^
    -regards-

    Reply
  • 6. ipk4cumlaude  |  April 21, 2008 at 6:47 pm

    Kembali. Tapi maap kapsul awal2 pake bahasa English (yg agak ngaco), maklum lagi belajar bahasa Inggris…

    Reply
  • 7. ewepe  |  June 6, 2009 at 1:55 pm

    Subhanallah.. ternyata simpel ya solusinya…
    Thanks ya bro😀

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


We Moved!

Kami telah pindah ke www.excelquotient.com

Tweet XQ

Kapsul XQ Terkini

Archives

Annex


Langganan
RSS Kapsul XQ
RSS Komentar XQ

# Blog Walkers
web tracker

Ranks
My Popularity (by popuri.us)

Lisensi
Creative Commons License

%d bloggers like this: